Gerberan – blomman som gör dig glad!

Under “Kampanjer, nyheter, presenttips m m” informeras om förmånliga kampanjer  o dyl. Emellanåt presenteras utvalda presentartiklar, blomsterarrangemang eller en blomsterförmedling alt. presentbutik lite närmare. Informationen innehåller reklamlänkar.

Skicka en bukett med färgglada gerberor

Bukett med gerberor i blandade, glada färger.
Glada Gerberas, en färgklick som piggar upp i höstmörkret! Buketten finns att beställa i Euroflorists webshop. Välj mellan tre olika storlekar. På bilden visas mellanstorleken.

 

Blomsterbutikerna har just nu fullt upp med att arrangera och sälja höstblommor i varma, fina färger. Populära blommor på hösten är t ex liljor, krysantemum, rosor, cyklamen, kalandivor, cyklamen…. och så de pigga GERBERORNA.

Gerbera-blommor finns i en mängd olika färger och i olika storlekar. Den minsta storleken brukar också kallas för Germini. I höstbuketterna används ofta gula och orange blommor för att matcha naturens färger vid den här tiden av året.

Hösten är en härlig årstid! Åtminstone sådana dagar när solen skiner och det inte blåser eller regnar för mycket. Och visst är det individuellt hur vi upplever hösten; en del älskar den medan andra blir smått deprimerade när mörkret faller och dagarna blir kortare.

Vill du pigga upp en vän i höstrusket? Ett tips är att skicka en bukett med färgglada gerberor! Gerberan är en lättskött blomma som brukar hålla sig ganska länge.

Några skötseltips: Skär ett litet snitt längst ner på stjälkarna innan du sätter dem i ljummet vatten som blandats med växtnäring. Det är viktigt att du sätter buketten i en ren vas. Gerberorna är nämligen mycket känsliga för bakterier.

Ställ inte gerberor i direkt solljus eller på en alltför varm plats. Och undvik att placera dem i närheten av ett fruktfat. Den syra som utsöndras av frukt påverkar gerberorna och får dem att må dåligt.

Om gerberorna slokar kan du prova att göra ett nytt snitt på stjälkarna och sedan sätta blommorna i nytt vatten och i en nydiskad, ren vas. Har du tur mår blommorna snart bättre igen!

Skötseltipsen hittade vi på Euroflorists hemsida.

 

Gerberor finns tillgängliga under hela året och används flitigt av floristerna. Det kvittar nog vilken blomsterförmedling du använder dig av, gerberor finns hos dem alla!

JÄMFÖR UTBUD OCH PRISER på Gerberabuketter hos Euroflorist och Interflora (du får kika runt lite i sortimenten för att hitta alla buketter med gerberas).

Till Euroflorist

Till Interflora