Hortensia

Handla Hortensia-växter online

 

Hortensian (lat. Hydrangea macrophylla) är en fantastiskt vacker blomma med flera användningsmöjligheter. Blommorna blir ett vackert inslag i trädgårdsrabatten, men fungerar även som krukväxt inomhus, som snittblomma eller som torkad växt.

Du kan handla dina hortensior på nätet om du vill. Kika in hos holländska Bakker och spana in deras fina hortensior!

Vi läste någonstans att det finns en japansk ö, Honshu,  där det finns vilda hortensior. I Sverige odlas blomman som trädgårdsväxt.

Det lär vara en kärlekshistoria bakom blommans namn.  Philibert de Commerson var en fransk botanist som var förälskad i och förlovad med en dam vid namn Hortensia. Då Monsieur de Commerson skulle ge sig ut på en lång jordenruntresa under ledning av en herr  Antoine Bougainville blev Hortensia bekymrad. Hon ville inte vara ifrån sin älskade under en så lång tid! Därför klädde hon ut sig till pojke och tog jobb på den båt som Mr. de Commerson skulle resa med. Hortensia blev upptäckt, men Mr. Bougainville lät henne stanna kvar. Philibert de Commercon upptäckte en del nya växter under sin färd, bl a en vacker blomma som han fann i Fjärran Östern. Han döpte blomman efter sin fästmö, Hortensia. Han upptäckte också trillingblomman under sin resa, en blomma som han gav namnet Bougainvillea. Det var säkert en tacksamhetsgest mot sin chef, som låtit Hortensia stanna kvar på båten!

Hos Bakker finns ett brett utbud av olika varianter av Hortensia. Välj mellan olika blå, rosa, lila och ljusa nyanser!

 

Innan frosten kommer på hösten är det dags att plantera blomsterlökar inför kommande vårblomning. Du kan handla jättefina blomsterlökar direkt på nätet. Välj och vraka bland alla vackra blomsorter hos holländska Bakker!

Några utvalda bildexempel på blomsterlökar från Bakker har vi samlat på den här sidan.

Viktigt att veta när du handlar hos Bakker:

Det är viktigt att du hämtar ut din beställning på ditt utlämningsställe så fort du får din avisering. Det är levande växter det är fråga om och dessa mår naturligtvis inte bra av att lagras för länge. Plantera ut dina växter så fort som möjligt. Läs gärna skötseltips och råd på Bakkers hemsida om du känner dig osäker på hur du skall gå tillväga.

Uppskattad leveranstid finns angiven vid respektive produkt. Notera att Bakker inte skickar någonting förrän de anser att produkterna är mogna och klara för leverans. Väderleksförhållandena under olika säsonger varierar och kan påverka produkternas tillväxttakt. Därför kan också leveranstiderna variera något under olika säsonger. Här ser du fullständiga leveransvillkor hos Bakker.

Om du beställer flera produkter hos Bakker på samma gång blir det produkten med den längsta leveranstiden som bestämmer hur lång leveranstiden blir för hela din beställning. Du kan begära delleverans om du föredrar det, men då får du betala fraktavgift för varje enskild leverans, vilket blir ganska dyrt.

 

Läs mer om olika trädgårdsprodukter från Bakker här:

Blomsterfröer
Blomsterlökar
Inomhusväxter
Rhododendron
Rosor
Träd och buskar
Trädgårdsväxter
Växter, lökar, fröer, knölar m m.