Inomhusväxter

Handla inomhusväxter online

Att handla levande växter innebär alltid en liten risk, åtminstone för oss amatörer. Experter som kan sin sak ser säkert direkt i butiken om en krukväxt är värd att satsa på eller inte. Alla vill ha välmående och friska växter som med lite omvårdnad står och blommar länge!

Att besöka olika plantskolor är ett stort intresse för många växtentusiaster. Men alla har inte tid eller tålamod att köra runt till dessa ställen när det är dags att köpa in nya inomhusväxter. Då är onlinebutikerna en lösning. Varför inte testa?

Som med alla inköp av levande växter är det en liten risk att handla dessa på nätet också. Det krävs att leverantören vet hur växter och blommor ska packas för att klara en lång transport. Holländska Bakker har lång erfarenhet av detta. De vet vilka förpackningsmaterial som lämpar sig för transporter av växter. Och de skickar ingenting förrän de anser att produkterna är så pass “mogna” att de kan klara en lång färd.

Vår egen familj har provat att köpa krukväxter hos Bakker tre gånger. Första gången beställde vi ett par dubbelblommande våreldsväxter. De var hur fina som helst vid ankomsten och är så än idag, efter ca två år. Den andra gången beställde vi en Rex Begonia Caracas (vi blev förtjusta i växtens vackra bladmönster). Tvyärr hade den klarat transporten mindre bra och vi reklamerade köpet. Vi fick välja mellan att stryka växten från fakturan eller att få en ersättningsväxt skickad till oss. Vi valde det första alternativet och det funkade bra. Vid vårt tredje inköp köpte vi en Phalaenopsis-orkidé (“Brukorkidé Jena”). Den var jättefin och hade klarat resan från Holland bra.

Således är våra egna erfarenheter av att handla gröna, levande växter på nätet både positiva och negativa. Vi kommer med största sannolikhet att handla fler växter, för det är riktigt bekvämt att köpa dem online. Var och en får göra sina egna erfarenheter helt enkelt. Är du missnöjd ska du naturligtvis göra en reklamation. I sammanhanget kan vi tillägga att blomsterlökar, blomsterfrön och knölar som vi handlat hos Bakker har varit av prima kvalitet.

Om du tycker det känns osäkert att handla levande växter online kan vi tipsa om att Bakker även säljer jättefina konstgjorda växter och blommor. De klarar en längre resa alldeles utmärkt och kräver ingen skötsel:)

 

Tips: Innan frosten kommer på hösten är det dags att plantera blomsterlökar inför kommande vårblomning. Du kan handla jättefina blomsterlökar direkt på nätet. Välj och vraka bland alla vackra blomsorter hos holländska Bakker!

Några utvalda bildexempel på blomsterlökar från Bakker har vi samlat på den här sidan.

Viktigt att veta när du handlar hos Bakker:

Det är viktigt att du hämtar ut din beställning på ditt utlämningsställe så fort du får din avisering. Det är levande växter det är fråga om och dessa mår naturligtvis inte bra av att lagras för länge. Om du har beställt växter som skall planteras, gör detta så snart som möjligt. Läs gärna skötseltips och råd på Bakkers hemsida om du känner dig osäker på hur du skall gå tillväga.

Uppskattad leveranstid finns angiven vid respektive produkt. Notera att Bakker inte skickar någonting förrän de anser att produkterna är mogna och klara för leverans. Väderleksförhållandena under olika säsonger varierar och kan påverka produkternas tillväxttakt. Därför kan också leveranstiderna variera något under olika säsonger. Här ser du fullständiga leveransvillkor hos Bakker.

Om du beställer flera produkter hos Bakker på samma gång blir det produkten med den längsta leveranstiden som bestämmer hur lång leveranstiden blir för hela din beställning. Du kan begära delleverans om du föredrar det, men då får du betala fraktavgift för varje enskild leverans, vilket blir ganska dyrt.

 

Läs mer om olika trädgårdsprodukter från Bakker här:

Blomsterfröer
Blomsterlökar
Hortensia
Rhododendron
Rosor
Träd och buskar
Trädgårdsväxter
Växter, lökar, fröer, knölar m m.