Rhododendron

Handla Rhododendron online

 

Rhododendron (tillhör Rhododendron-släktet) är en fantastiskt vacker buske med städsegröna blad. I vårt land slår den ut i blom någon gång under maj eller juni (varierar beroende på geografisk plats). Den tillhör familjen Ljungväxter (lat. Ericaceae) och Rhododendronsläktet (lat. Rhododendron). Busken är en mycket populär trädgårdsväxt p g a dess stora fina blommor och för att den är grön året runt.

Det finns flera olika sorters Rhododendron, med blommor i varierande färger. Inom släktet rhododendron ingår också azalea, en sort som är populär både i trädgården och som krukväxt.

Det finns en del platser i Sverige som förknippas med stora, blommande rhododendronbuskar under försommaren. I Skåne är ett besök på slottet Sofiero utanför Helsingborg under maj och juni att rekommendera. Då kan du uppleva över 10.000 blommande rhododendron och azaleor i en härlig färgprakt. En fantastisk syn. Gillar du att naturfotografera bjuder slottets park på fantastiska motiv. Läs gärna mer om Sofiero slott och dess park här!

Rhododendron gör sig fint som häck, buskage eller i en stor kruka i trädgården. Om du vill kombinera rhododendron med någon annan växt rekommenderas t ex hortensia.

Hos holländska Bakker.com kan du köpa ett par olika Rhododendronsorter samt några varianter av Azalea. Kika in här och studera butikens Rhododendron- och Azaleautbud!

 

Tips: Innan frosten kommer på hösten är det dags att plantera blomsterlökar inför kommande vårblomning. Du kan handla jättefina blomsterlökar direkt på nätet. Välj och vraka bland alla vackra blomsorter hos holländska Bakker!

Några utvalda bildexempel på blomsterlökar från Bakker har vi samlat på den här sidan.

Viktigt att veta när du handlar hos Bakker:

Det är viktigt att du hämtar ut din beställning på ditt utlämningsställe så fort du får din avisering. Det är levande växter det är fråga om och dessa mår naturligtvis inte bra av att lagras för länge. Plantera ut dina växter så fort som möjligt. Läs gärna skötseltips och råd på Bakkers hemsida om du känner dig osäker på hur du skall gå tillväga.

Uppskattad leveranstid finns angiven vid respektive produkt. Notera att Bakker inte skickar någonting förrän de anser att produkterna är mogna och klara för leverans. Väderleksförhållandena under olika säsonger varierar och kan påverka produkternas tillväxttakt. Därför kan också leveranstiderna variera något under olika säsonger. Här ser du fullständiga leveransvillkor hos Bakker.

Om du beställer flera produkter hos Bakker på samma gång blir det produkten med den längsta leveranstiden som bestämmer hur lång leveranstiden blir för hela din beställning. Du kan begära delleverans om du föredrar det, men då får du betala fraktavgift för varje enskild leverans, vilket blir ganska dyrt.

 

Läs mer om olika trädgårdsprodukter från Bakker här:

Blomsterfröer
Blomsterlökar
Hortensia
Inomhusväxter
Rosor
Träd och buskar
Trädgårdsväxter
Växter, lökar, fröer, knölar m m.

Edit