Välgörenhet

Skänk en slant till välgörenhet

välgörenhetsbuketter finns hos blomsterförmedlarna

Bukett med vita, eleganta blommor. Välgörenhetsbukett i samarbete Euroflorist/Barnfonden. Ett Moringaträd kommer att planteras i Afrika om du väljer den här buketten.
Väljer du “Moringaträd” från Euroflorist kommer just ett Moringaträd att planteras i Afrika. Ett gåvobevis medföljer din blomstergåva. Blommorna säljs hos Euroflorist i samarbete med Barnfonden.

Budavgift hos Euroflorist och Interflora: 99 kr inom Sverige
(till vissa mindre orter som det tar längre tid att nå kan leveransavgiften bli något högre).

Om du ska skicka en blomma med bud till någon, kan du, om du känner för det, välja en bukett där en del av köpesumman går till välgörande ändamål.


Euroflorist och Interflora samarbetar med välgörenhetsorganisationer som Barnfonden, Röda Korset, Rädda Barnen, CancerRehabFonden och Läkare utan gränser. Vi har kollat upp resp. organisations hemsidor och kan se att de alla har 90-konton. Detta innebär att Svensk Insamlingskontroll kontrollerar att bidragen används till rätt ändamål. Därmed hoppas vi att alla bidrag gör nytta där de ska!

Vi börjar med Euroflorist välgörenhetssortiment:

Buketter från Euroflorist där en del av köpesumman går till Barnfondens välgörenhetsarbete:

Bukett med rosa liljor.
Bukett Barnfonden: 155 kr av bukettens värde går oavkortat till Barnfonden. Ditt bidrag går till att skapa en födelseattest för barn i Mali. Överraska en vän med ett blomsterbud från Euroflorist samtidigt som du bidrar till en bättre värld! Ett gåvobevis levereras tillsammans med blommorna.

 

En bukett ur Euroflorists utbud, där en del av köpesumman går till projektet Min Stora Dag (arbetar med att förverkliga önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser) ser du här:

Bukett med gerberas i olika glada färger.
Önskedrömmar: 10 % av blombukettes värde går oavkortat till projektet Min Stora Dag som ser till att förgylla dagen för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser. Buketten finns att beställa i tre olika storlekar. Här ser du den minsta storleken, “Mini”.

Hos alla blomsterförmedlare kan du lägga till en extra present till din blomstergåva om du vill, t ex en nalle, en strut choklad, en chokladask, lotter, en påse lakrits, en vas… Leta upp tillbehören som listas vid resp. blomsterpresentation. Eller beställ ett färdigt paket med både blommor och en extra gåva:)

Är det födelsedag eller någon annan begivenhet på gång? Vet du inte vad du ska ge i present? Skicka en vacker blombukett med ett blomsterbud, det kommer garanterat att uppskattas!

 

Tycker du det är för dyrt att skicka blommor*? Då är ett presentkort från Interflora en bra lösning! Välj att skicka presentkortet med sms eller e-post direkt till mottagaren, så slipper du porto- eller budkostnaden (väljer du att skicka presentkortet med vanlig postgång tillkommer en portokostnad). Hos Interflora finns presentkort i olika valörer; 100 kr, 200 kr, 300 kr, 500 kr eller 1.000 kr. Eller välj valör själv (minimum 100 kr, max 2.000 kr). Mottagaren kan använda presentkortet som betalmedel både i Interfloras e-butik och i alla Interflora-anslutna blomsteraffärer. Giltighetstiden för presentkorten är två år från utställandedatum. Läs mer om Interfloras presentkort här!

*egentligen är det inte speciellt dyrt att skicka blommor med bud, med tanke på vad som ingår: administrationskostnad för blomsterförmedlingen att vidarebefordra din beställning till lämplig blomsterbutik, blommor till din blomstergåva, arbetskostnad för floristen för blomsterbindning, lön till personalen, bensinkostnad till blomsterutkörningen, reklamkostnader m m…..trots detta kan det ändå upplevas som dyrt med blomsterbud. Alla måste självklart tänka på sin egen ekonomi. Om du tycker att ett traditionellt blomsterbud gör lite väl stora hål i plånboken är ett presentkort ett jättebra alternativ

 

Skicka blommor till nära och kära
– beställ ett blomsterbud online

Blomsterbud till utlandet:

Vill du skicka blommor till dina nära och kära i utlandet? Hos ovanstående blomsterförmedlare kan du snabbt och lätt beställa blommor för leverans utomlands. Du kan dock inte välja blommor ur de ordinarie blomstersortimenten – du måste istället gå in på resp. förmedlares utlandsavdelning. Där ser du vilka land du kan skicka blommor till och vilka produkter du kan välja mellan. Alternativen ser lite olika ut hos resp. blomsterförmedlare. Se mer här:

Skicka blommor till:

Australien

Belgien

Brasilien

Chile

Danmark

Egypten

Estland

Finland

Frankrike

Grekland

Irland

Island

Italien

Japan

Kanada

Kina

Kroatien

Lettland

Litauen

Luxemburg

Malaysia

Malta

Mexico

Monaco

Nederländerna

Norge

Nya Zeeland

Polen

Schweiz

Spanien

Storbritannien

Thailand

Tjeckien

Turkiet

Tyskland

Ukraina

Ungern

USA

Venezuela

Vietnam

Österrike

MORS DAG, 29:e maj 2022

Hos Florister i Sverige hittar du alltid fina presentartiklar; blommor, krukväxter, chokladaskar, delikatesspaket, chokladstrutar, gosedjur m m. Missa inte mors dag, söndagen den 29:e maj! Vad passar bättre att ge än ett blomsterbud, ett chokladbud eller ett nallebud?

-> Skicka blommor och presenter via Florister i Sverige

 

 

SKÄNK EN SLANT TILL VÄLGÖRENHET – BESTÄLL BLOMMOR ONLINE