Blomsterbud online

Att skicka blomsterbud
via en blomsterförmedling på nätet

Hur funkar det att beställa ett blombud på nätet?

Ja, egentligen är det väldigt enkelt att beställa blomsterbud online. Så länge internet funkar som det ska och så länge blomsterförmedlarnas webhotell inte strular och webbutikerna fungerar förstås! Och för det allra mesta fungerar allt det där tekniska alldeles utmärkt.

De stora blomsterförmedlingskedjorna (Euroflorist och Interflora) har egna webbutiker där alla vackra blommor, krukväxter, blomsterdekorationer, buketter m m presenteras med både bild och text. Många av arrangemangen finns att beställa i olika storlekar.

Du kan i lugn och ro studera blomsterförmedlarnas utbud innan du bestämmer dig för vad du vill beställa. När du bestämt dig, klickar du bara på vald blomma och lägger den i varukorgen. Sedan fyller du i önskat leveransdatum, ditt eget namn och adress samt mottagarens namn och adress. Du väljer också text för ditt hälsningsmeddelande.

När allt detta är klart väljer du betalsätt och går vidare till slutkassan, där köpet görs färdigt. Blomsterförmedlaren skickar en bekräftelse till dig via e-mail.

Nu är det blomsterförmedlaren som tar över. Euroflorist och Interflora har båda en mängd olika blomsteraffärer runt om i landet knutna till sig. Aktuell förmedlare kontaktar en blomsterbutik i närheten av mottagaradressen och kollar om butiken har möjlighet att utföra beställningen. Har den valda butiken det, ser denna till att arrangera buketten eller dekorationen så att den blir så lik webbutikens bild på det du beställt som möjligt. Blomsteraffären arrangerar blombuketten eller blomsterdekorationen, skriver hälsningstext och ser sedan till att ett blomsterbud skickas ut till mottagaren på överenskommet datum. La voilà, fixat och klart!

Budavgiften för ett blomsterbud inom Sverige ligger hos ovan nämnda förmedlare på runt hundra kronor (99 kr för att vara mer precis, med vissa undantag för bud till mindre orter. Där blir avgiften i en del fall något högre). Båda blomsterförmedlingar skickar blommor till utlandet. Förmedlingsavgiften för ett utlandsbud kan variera lite på olika ställen, men för det mesta ligger den på 99 kr eller strax däröver.

Kolla gärna in alla vackra blommor hos våra populäraste blomsterförmedlare: Euroflorist och Interflora! Båda skickar ut din beställning med ett blomsterbud hem till mottagarens dörr.